fbpx

We lossen het samen op

Verkeersongevallen

Neem contact op met ons

Een gevaar op de weg

Per jaar overlijden ongeveer 600 mensen na een verkeersongeval en raken er ongeveer 20.000 mensen zwaar gewond. Het totaal aantal letselschadeslachtoffers na een verkeersongeval ligt nog vele malen hoger. Verkeersongevallen maken een groot deel van onze praktijk uit. We zijn dan ook snel in staat om op basis van de feitelijke informatie een oordeel te geven over wie er aansprakelijk is of zijn voor het ontstaan van het ongeval. Je kunt als letselschadeslechtoffer kosteloos een gespecialiseerde letselschade advocaat inschakelen om je schade te verhalen. Ook hierbij geldt: doe dat zo snel mogelijk. Ook als je bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering hebt, is het slim toch direct een gespecialiseerde advocaat in de hand te nemen. Die helpt je immers snel op weg naar en zorgt voor een rechtvaardige schadevergoeding.

Wij claimen voor jou kosteloos jouw schadevergoeding

Welke soorten verkeersongevallen?

Gemotoriseerde verkeersdeelnemers

Bij een verkeersongeval tussen auto’s of andere gemotoriseerde verkeersdeelnemers gaat het bij het vaststellen van aansprakelijkheid om de bijdrage van iedere partij bij het ontstaan van het ongeval. Het is dan zaak om direct of zo snel mogelijk nadat het medisch onderzoek is afgerond een aanrijdingsformulier in te vullen met alle partijen. Sommige regels (‘ Een achterop rijdende bestuurder had zodanig afstand moeten houden dat hij zijn voertuig op tijd tot stilstand had kunnen brengen.’ ) kent iedereen en die zijn duidelijk, maar andere (‘ Mag je stoppen als er een eend oversteekt? En een kat?’ ) zijn veel minder goed bekend. Vul daarom goed het aanrijdingsformulier in.  

Een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer

Een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer (voetganger, (elektrisch ondersteunde) fietser en rolschaatser) wordt meer beschermd dan een gemotoriseerde verkeersdeelnemer. Zo heb je, buiten extreme omstandigheden,, altijd recht op 50% van je schadevergoeding en onder de 14 jaar heeft het slachtoffer zelfs in beginsel recht op 100% van zijn schadevergoeding, ook al heb je zelf een bijdrage geleverd aan het ontstaan van het ongeval, zoals het fietsen zonder licht of rijden door rood. Neem contact met ons op en wij kunnen vrijwel direct zeggen waar je recht op hebt.

“Cynisme is een auto kopen omdat het fietsen zo verrekt gevaarlijk wordt met al die auto's.”

Kadé Bruin

Ons actieplan

Ken je rechten

Je hebt recht op een vergoeding van de schade die het gevolg is van een verkeersongeval. Wij helpen je bij het verhalen van deze schade. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij bespreken dan wat volgens ons de beste strategie is om zo snel mogelijk een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen. Dat gaat als volgt.

01

We bespreken wat er is gebeurd

Een goed inzicht in de feiten is noodzakelijk om de juiste partij aansprakelijk te stellen.

02

Voor jou kosteloze hulp bij aansprakelijk stellen

Met een juridisch goed onderbouwd verhaal stellen we de verantwoordelijke(n) aansprakelijk voor jouw schade. Daar zijn voor jou geen kosten aan verbonden!

03

Na aansprakelijkheid komt schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan begint ons werk pas echt. Dan pas kunnen we samen met jou de schade gaan begroten en zorgen dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt. 

Hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Bij een eerste gesprek weten wij al wel een inschatting te maken van de hoogte van de schadevergoeding, maar hoeveel vergoeding uiteindelijk noodzakelijk is om de schade op te vangen, dat laat zich pas na een tijdje zien. Veel te vaak onderschatten slachtoffers de ernst van het letsel en de gevolgen op lange termijn. Wij waken ervoor dat slachtoffers worden afgescheept met een vergoeding die op korte termijn goed voelt, maar op lange termijn pijn doet!